Door Alexandra Bronsveld

Tijdens de laatste studiedag van onze reis presenteerde iedereen een ‘leerverwondering’ (iets dat je bezig hield tijdens de bezoeken aan de scholen) in een presention of learning.

Samen met Dick van der Wateren onthulden we het grote geheim van High Tech High. Dick heeft hier al een blog over geschreven die verderop terug te lezen is. Mijn verhaal is hier terug te lezen in het artikel let’s put our thinking hats on op het kind.org: http://hetkind.org/2018/02/13/lets-put-our-thinking-hats-on/

Join the conversation! 1 Comment

  1. Hallo Alexandra, mooi verslag voor een voor vele deelnemers aan deze studiereis ‘life changing experience’. Voor mij was het een soort van thuiskomen. Je hebt de kern en het geheim van hun visie en werkwijze heel goed geraakt. Je moet deze scholen een keer gezien en gevoeld hebben in je leven.
    Hartelijk bedankt voor je bijdrage en we gaan er in Nederland ook mee aan de slag!

    Jos Gijzen

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

About Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Categorie

onderwijs

Tags

,