Door Alexandra Bronsveld

Tijdens de laatste studiedag van onze reis presenteerde iedereen een ‘leerverwondering’ (iets dat je bezig hield tijdens de bezoeken aan de scholen) in een presention of learning.

Samen met Dick van der Wateren onthulden we het grote geheim van High Tech High. Dick heeft hier al een blog over geschreven die verderop terug te lezen is. Mijn verhaal is hier terug te lezen in het artikel let’s put our thinking hats on op het kind.org: http://hetkind.org/2018/02/13/lets-put-our-thinking-hats-on/

Join the conversation! 1 Comment

  1. Hallo Alexandra, mooi verslag voor een voor vele deelnemers aan deze studiereis ‘life changing experience’. Voor mij was het een soort van thuiskomen. Je hebt de kern en het geheim van hun visie en werkwijze heel goed geraakt. Je moet deze scholen een keer gezien en gevoeld hebben in je leven.
    Hartelijk bedankt voor je bijdrage en we gaan er in Nederland ook mee aan de slag!

    Jos Gijzen

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk beginnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Categorie

onderwijs

Tags

,